Καυτερό Πικάντικο Κοτόπουλο με Γλυκοπατάτα
Υλικά
- 1300 γραμμάρια φέτες ψαχνό κοτόπουλο από μπούτι, χωρίς πέτσα
- 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 κουταλάκια κύμινο αλεσμένο
- 2 κουταλάκια γλυκιά πάπρικα
- 2 κουταλάκια τούρμερικ αλεσμένο
- Λάδι
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στα 4
- 1 μέτριο καρότο κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κουταλιές γλυκού σαμπάλ σελέκ
- 1 1/2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
- 1/4 φλιτζάνια φρέσκος κορίανδρος ψιλοκομμένος
- 1 μέτρια γλυκοπατάτα, κομματιασμένη
- 2 κουταλιές σούπας ελαφριά ξινή κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Ανακατώστε αλεύρι και μπαχαρικά και αλευρώστε το κοτόπουλο. Κρατήστε το υπόλοιπο αλεύρι. Ψεκάστε με λάδι ένα σκεύος και σωτάρετε το κοτόπουλο σε δόσεις, ώσπου να ροδίσει. Βγάλτε το στην άκρη. Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και το σαμπάλ σελέκ, ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε το αλεύρι που περίσσεψε και βράστε ανακατώνοντας, ώσπου να πηχτώσει το μείγμα και να κάνει φουσκάλες. Προσθέστε λίγο λίγο το ζωμό, ανακατώνοντας συνεχώς, ώσπου να βράσει και να πηχτώσει το μείγμα. Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο σκεύος. Ψήστε το σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένο, 30 λεπτά. Προσθέστε τον κορίανδρο και τη γλυκοπατάτα και ψήστε τα 20 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος. θερμίδες 432.