Skip to content
Print
- Ξεπλένουμε καλά το ρύζι και σουρώνουμε.
- Ανοίγουμε την κονσέρβα με τα καλαμάρια, σουρώνουμε, ξεπλένουμε και τα καθαρίζουμε από τη μεμβράνη τους.
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο.
- Τα κόβουμε σε κύβους και μαζί με τον αρακά τα προσθέτουμε στη γάστρα.
- Τοποθετούμε το ρύζι και τα καλαμάρια.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τη δάφνη και το ελαιόλαδο.
- Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το νερό.
- Σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160°C για 1 ώρα.
- Ξεπλένουμε το ρύζι για να φύγει η γλουτένη, το άμυλο του και να γίνει πιο σπυρωτό.
- Αυτή η διαδικασία δεν γίνεται με όλα τα ρύζια.
- Author: Aggela
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 1 hour
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική