Καλαμαράκι κονσέρβα με πιλάφι στη γάστρα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Καλαμαράκι κονσέρβα με πιλάφι στη γάστρα

  • Total Time: 1 hour 10 minutes
  • Yield: 4

Υλικά

  • 1 κονσέρβα καλαμάρι σε νερό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 φλιτζάνια αρακά
  • 2 κούπες (200 γραμμάρια) ρύζι μακρύκοκο
  • 6 κούπες (600 ml.) νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κουταλιές σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε καλά το ρύζι και σουρώνουμε.
  2. Ανοίγουμε την κονσέρβα με τα καλαμάρια, σουρώνουμε, ξεπλένουμε και τα καθαρίζουμε από τη μεμβράνη τους.
  3. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο.
  4. Τα κόβουμε σε κύβους και μαζί με τον αρακά τα προσθέτουμε στη γάστρα.
  5. Τοποθετούμε το ρύζι και τα καλαμάρια.
  6. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη δάφνη και το ελαιόλαδο.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το νερό.
  8. Σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160°C για 1 ώρα.
  9. Ξεπλένουμε το ρύζι για να φύγει η γλουτένη, το άμυλο του και να γίνει πιο σπυρωτό.
  10. Αυτή η διαδικασία δεν γίνεται με όλα τα ρύζια.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 1 hour
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Leave a Reply