Καλαμαράκια γεμιστά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Καλαμαράκια γεμιστά

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια μέτρια
  • 1 1/2 κούπα ρύζι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κούπα λάδι
  • λίγο ντοματοπελτέ
  • αλάτι-πιπέρι
  • 2 φυλλαράκια δάφνης

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια των καλαμαριών. Αχνίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μια κατσαρόλα με λάδι. βράζουμε για λίγο το ρύζι και στη συνεχεία το σουρώνουμε. Μαζί με το κρεμμύδι ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και προσθέτουμε το ντοματοπελτέ και στη συνέχεια το ρύζι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια γεμίζουμε τα καλαμαράκια και
  2. τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Κατόπιν τα περνάμε από το τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να κοκκινίσουν λίγο και στη συνέχεια περνούμε λίγο λάδι από το τηγάνι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο ντοματοπελτέ, βάζουμε τα καλαμάρια με προσοχή και βάζουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τα καλαμαράκια. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσουν τα καλαμάρια και να μείνουν με τη σάλτσα τους.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply