καλαμαράκια κονσέρβας στιφάδο
Υλικά
- 1 κουτί καλαμάρια:
- 1 κιλό κρεμμυδάκια
- 1 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
- 1 φύλλο δάφνης
- λίγα σπυριά μπαχάρι
- 1 πρέζα κανέλα σκόνη
- 1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
- καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα προσθέτουμε σε κατσαρόλα πλατιά στο λάδι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα αχνίζουμε 1 λεπτό. Ανοίγουμε το καπάκι και τσιγαρίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τα καλαμάρια καθαρισμένα απο το κόκκαλο τους και τον πελτέ αραιωμένο σε ενα ποτήρι νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση το φαΐ και ρίχνουμε τα μπαχαρικά και άλλα δυο ποτήρια νερό. μόλις πάρει και πάλι βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε το φαΐ 1/2 ώρα.