Καλαμαράκια με μαύρες ελιές

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Καλαμαράκια με μαύρες ελιές

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα, σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνια μαύρες ελιές Άμφισσας
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 400 γραμμάρια ντομάτες φρέσκες, τριμμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνια σταφίδες
  • 1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνια κουκουνάρι
  • 1/2 φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύετε τις σταφίδες για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό και στο μεταξύ αφαιρείτε τα κουκούτσια από τις ελιές με το ειδικό εργαλείο.
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε την πιπεριά για λίγα λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και αφήνετε να σοταριστεί, χωρίς να ξανθύνει.
  3. Ρίχνετε τις ντομάτες, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια και τις ελιές. Βράστε για 5 λεπτά και προσθέτετε τα καλαμαράκια.
  4. Αλατοπιπερώνετε και συνέχισε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά ακόμη. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και τραβάτε το φαγητό από τη φωτιά. Φρυγανίζετε μερικές φετούλες ψωμιού και σερβίρετε το φαγητό με πιλάφι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply