Καλαμαράκια με μαύρες ελιές
Υλικά
- 1 1/2 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα, σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνια μαύρες ελιές Άμφισσας
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 400 γραμμάρια ντομάτες φρέσκες, τριμμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 φλιτζάνια σταφίδες
- 1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνια κουκουνάρι
- 1/2 φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Μουσκεύετε τις σταφίδες για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό και στο μεταξύ αφαιρείτε τα κουκούτσια από τις ελιές με το ειδικό εργαλείο.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε την πιπεριά για λίγα λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και αφήνετε να σοταριστεί, χωρίς να ξανθύνει.
- Ρίχνετε τις ντομάτες, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια και τις ελιές. Βράστε για 5 λεπτά και προσθέτετε τα καλαμαράκια.
- Αλατοπιπερώνετε και συνέχισε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά ακόμη. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και τραβάτε το φαγητό από τη φωτιά. Φρυγανίζετε μερικές φετούλες ψωμιού και σερβίρετε το φαγητό με πιλάφι.