καλαμαράκια με ρύζι και ούζο
Υλικά
- 1 κιλό μέτρια καλαμάρια καθαρισμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 4–5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- 2–3 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
- 2–3 κουταλιές σούπας σταφίδες
- 1 1/2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι
- 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 1 ποτηράκι του λικέρ ούζο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα πόδια των καλαμαριών, τον άνηθο και το κουκουνάρι. Προσθέτετε κατόπιν το ούζο, το ρύζι, τις σταφίδες, λίγο λάδι και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε τα υλικά καλά. Γεμίζετε και ράβετε τα καλαμάρια. Τα τοποθετείτε σε ρηχή κατσαρόλα. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, το λεμόνι και σκεπάζετε με ένα πιάτο. Σιγοβράζετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια. Τα σερβίρετε με φετάκια λεμονιού