Καλαμαράκια μεθυσμένα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Καλαμαράκια μεθυσμένα

Υλικά

  • 10 καλαμαράκια μέτρια
  • 1/2 φλιτζάνια ρύζι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρια
  • 2 κουταλιές σούπας σταφίδες ξανθές
  • 1 φλιτζάνια λάδι
  • 1 φλιτζάνια κρασί λευκό
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αφαιρείτε από τα καλαμαράκια το κεφάλι, βγάζετε τη μεμβράνη, τα εντόσθια (με προσοχή, για να μην τα σκίσετε), τα πλένετε καλά και τα στραγγίζετε. Αφαιρείτε τα μάτια από τα κεφάλια, τα πλένετε και κόβετε τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια.
  2. Ρίχνετε σε κατσαρόλα το μισό λάδι, το κομμάτια από τα πλοκάμια και τα σοτάρετε. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το ρύζι, το μισό κρασί, το μαϊντανό, τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τπ φωτιά, αφήνετε να κρυώσει λίγο το μείγμα και ρίχνετε τα κουκουνάρια με τις σταφίδες.
  3. Γεμίζετε με ένα κουταλιές γλυκού τα καλαμαράκια ένα ένα, αφήνοντας λίγο χώρο στην κορυφή, και τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα.
  4. Τα βάζετε με τη σειρά σε μια πλατιά κατσαρόλα, προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, το υπόλοιπο κρασί, ένα φλιτζάνια νερό και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μείνουν μόνο με λίγη σάλτσα. Τα σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης