Καλαμαράκια τηγανητά πικάντικα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

Υλικά

  • 400 γραμμάρια καλαμαράκια
  • 1 κουταλιές γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουταλιές σούπας κόκκινο κρασί
  • 600 γραμμάρια βραστό νερό
  • Αλατοπίπερο
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα καλαμαράκια από την εξωτερική πέτσα τους. Βγάζετε το άσπρο κόκαλο, αφαιρείτε και καθαρίζετε τα κεφάλια τους από το μελάνι. Στεγνώνετε τα καλαμαράκια και τα κόβετε οριζόντια να ανοίξουν σαν φιλέτο. Με κοφτερό μαχαιράκι χαράζετε την εσωτερική επιφάνεια με οριζόντιες και κάθετες χαρακιές. Τα κόβετε με ψαλίδι σε τετράγωνα κομμάτια σαν γραμματόσημα. Τα βάζετε σε μπολ με το τζίντζερ και το κρασί και τα αφήνετε να μαριναριστούν για μισή ώρα. Στο μεταξύ έχετε βράσει το νερό. Βυθίζετε για 1-2 λεπτά τα καλαμαράκια λίγα – λίγα στο βραστό νερό (θα δείτε ότι στριφογυρίζουν ανάποδα σαν μπούκλες με τις χαρακιές προς τα έξω). Στραγγίζετε αμέσως και στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνετε λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα και ρίχνετε μέσα τα καλαμαράκια λίγα – λίγα για 20-30 δευτερόλεπτα να ροδίσουν και να μην γίνουν σκληρά. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως με φυλλαράκια μαϊντανού.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply