Καλαμαράκια τηγανητά: μια εύκολη θαλασσινή νοστιμιά

Καλαμαράκια Τηγανητά: Μια Νόστιμη Επιλογή

Τα καλαμαράκια ως τηγανητά, είναι μια υπέροχη συνταγή που αγαπιέται από πολλούς λάτρεις της θαλασσινής κουζίνας. Αυτή η συνταγή είναι σχετικά απλή και εύκολη, αλλά το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό. Τα καλαμαράκια ως τηγανητά είναι ιδανικά ως ορεκτικό, πρόκειται όμως να γίνουν αγαπημένα και ως κυρίως πιάτο.

Για να ετοιμάσετε αυτήν τη συνταγή, ξεκινήστε καθαρίζοντας τα καλαμαράκια, αφαιρώντας τα μάτια και τη θήκη, και κόβοντάς τα σε λεπτές ροδέλες. Στη συνέχεια, καθαρίστε τα καλαμαράκια με αλάτι και αφήστε τα για μισή ώρα. Στη συνέχεια, τα τινάζετε σε ένα μείγμα από αλεύρι και πιπέρι.

Η τραγανή εξωτερική κόρη των καλαμαριών δημιουργείται από έναν χυλό που περιλαμβάνει αλεύρι και μπίρα. Αφήστε τον χυλό να ανακατευθεί για 15 λεπτά περίπου πριν τη χρήση. Στη συνέχεια, τα καλαμαράκια τηγανίζονται σε καυτό ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν μια υπέροχη χρυσαφί χροιά.

Σερβίρετε τα καλαμαράκια τηγανητά ζεστά και παραδοσιακά, μπορείτε να τα απολαύσετε ως ορεκτικό, συνοδεία σαλάτας ή σκέτα με λίγο λεμόνι για εξαιρετική γεύση. Ακολουθήστε τις οδηγίες και απολαύστε αυτήν την νόστιμη συνταγή!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Καλαμαράκια τηγανητά

Η συνταγή αυτή είναι σχετικά απλή και εύκολη και το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Yield: 20

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνια μπίρα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα καλαμαράκια. Αφαιρείτε τα μάτια, τη θήκη, από την λεπτή μεμβράνη και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Χωρίζετε τα πλοκάμια στα δύο κατά μήκος, τα πλένετε καλά και τα στραγγίζετε. Τα πασπαλίζετε όλα με λίγο αλάτι και τα αφήνετε για 1/2 ώρα.
  2. Βάζετε το μισό φλιτζάνια αλεύρι σε μια λεκάνη, ρίχνετε λίγο πιπέρι και τα καλαμαράκια. Τα ανακατεύετε, μέχρι να ακυρωθούν καλά, και τα τινάζετε για να φύγει το πολύ αλεύρι. Βάζετε το υπόλοιπο αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτετε την μπίρα και τα ανακατεύετε, μέχρι να γίνουν χυλός. Τον αφήνετε για 15 λεπτά. Ρίχνετε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά, βουτάτε λίγα λίγα τα καλαμαράκια στο χυλό και τα τηγανίζετε για 3-4 λεπτά.
  3. Μόλις ροδίσουν, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Τα σερβίρετε ζεστά.
  • Author: Aggela
  • Category: Ορεκτικό
  • Cuisine: Ελληνική

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης