Η συνταγή αυτή είναι σχετικά απλή και εύκολη και το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!
Yield:20
Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνια μπίρα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια. Αφαιρείτε τα μάτια, τη θήκη, από την λεπτή μεμβράνη και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Χωρίζετε τα πλοκάμια στα δύο κατά μήκος, τα πλένετε καλά και τα στραγγίζετε. Τα πασπαλίζετε όλα με λίγο αλάτι και τα αφήνετε για 1/2 ώρα.
Βάζετε το μισό φλιτζάνια αλεύρι σε μια λεκάνη, ρίχνετε λίγο πιπέρι και τα καλαμαράκια. Τα ανακατεύετε, μέχρι να ακυρωθούν καλά, και τα τινάζετε για να φύγει το πολύ αλεύρι. Βάζετε το υπόλοιπο αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτετε την μπίρα και τα ανακατεύετε, μέχρι να γίνουν χυλός. Τον αφήνετε για 15 λεπτά. Ρίχνετε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά, βουτάτε λίγα λίγα τα καλαμαράκια στο χυλό και τα τηγανίζετε για 3-4 λεπτά.
Μόλις ροδίσουν, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Τα σερβίρετε ζεστά.