Κάλαντα

Please follow and like us:

Κάλαντα
Συγγραφέας:
Υλικά
  • 2 φλιτζ. καρυδόψιχα τριμμένη
  • 1 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 2½ φλιτζ. ζάχαρη
  • Φύλλα δάφνης
  • 1½ φλιτζ. νερό
Εκτέλεση
  1. Βράζετε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για 10 λεπτά. Ρίχνετε την καρυδόψιχα, την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύετε, ώσπου να ξεκολλάει το μείγμα από την κατσαρόλα. Αφήνετε να κρυώσει λίγο. Πλένετε τα δαφνόφυλλα και τα σκουπίζετε. Παίρνετε με ένα κ.γ. λίγο μείγμα και το στρώνετε πάνω σε κάθε φύλλο. Τοποθετείτε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο και το πιέζετε, ώστε να πάρει το μείγμα σχήμα φύλλου. Συνεχίζετε με το υπόλοιπο μείγμα. τα στρώνετε σε ένα ταψί αφήνετε να κρυώσουν. Αφαιρείτε τα φύλλα και τοποθετείτε τα κάλαντα σε πιατέλα.
  2. Σημείωση: Το γλύκισμα αυτό είναι χριστουγεννιάτικο.

 

loading...

Post Author: Greekouzina

Greekouzina
Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση