Καλτσούνια πασχαλινά

Please follow and like us:

Καλτσούνια πασχαλινά
Συγγραφέας:
Υλικά
Για τα φύλλα:
  • 6 φλιτζ. αλεύρι
  • ½ φλιτζ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 κ.γ. μαγιά
  • 1 φλιτζ. γάλα χλιαρό
Για τη γέμιση:
  • 1½ κιλό ανθότυρο
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 4 αυγά
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. ανθόνερο
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • ½ φλιτζ. σουσάμι
Εκτέλεση
  1. Ρίχνετε σε ένα μπολ τη μαγιά με δύο φλιτζ. χλιαρό νερό. Ανακατεύετε, προσθέτετε μία κ.σ. ζάχαρη, λίγο αλεύρι και τα ανακατεύετε, μέχρι να γίνουν χυλός. Αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Βάζετε σε λεκάνη το μισό αλεύρι, χτυπάτε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα προσθέτετε. Ρίχνετε το γάλα, το βούτυρο, την μαστίχα και τη φουσκωμένη μαγιά. Τα ζυμώνετε, προσθέτοντας λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να γίνει μια ζύμη απαλή. Σκεπάζετε τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Βάζετε σε μια λεκάνη το ανθότυρο, τη ζάχαρη, το ανθόνερο, τα τρία αυγά χτυπημένα, την κανέλα, το μέλι και τα ανακατεύετε καλά. Χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλάκια και με τον πλάστη τα ανοίγετε σε φύλλα. Τα χωρίζετε σε στρογγυλά φυλλαράκια με ένα ποτήρι διαμέτρου 8 εκ. Βάζετε μια κ.σ. γέμιση σε κάθε φυλλαράκι και τσιμπάτε γύρω γύρω τη ζύμη, ώστε να σχηματιστεί ένα στρογγυλό καλτσουνάκι. Αλείφετε με βούτυρο δύο ταψιά και τοποθετείτε τα καλτσουνάκια σε απόσταση. Αφήνετε να φουσκώσει πάλι η ζύμη. Χτυπάτε το τέταρτο αυγό με το χυμό λεμονιού και αλείφετε τα καλτσούνια με πινέλο. Πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

 

loading...

Post Author: Greekouzina

Greekouzina
Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση