Κανελόνια γεμιστά με κιμά: αυθεντική ιταλική συνταγή

Κανελόνια γεμιστά με κιμά: αυθεντική ιταλική συνταγή

Απολαύστε τα αυθεντικά ιταλικά κανελόνια με γεμιστό κιμά, μια εκλεπτυσμένη επιλογή για το τραπέζι σας! Buon Appetito!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κανελόνια γεμιστά με κιμά

Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια δοκιμασμένη και καλή συνταγή για κανελόνια. Δοκιμάστε την! Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες και το αποτέλεσμα θα είναι εγγυημένο!

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • Κανελόνια – 500 γραμμάρια
  • Κιμάς – 500 γραμμάρια μοσχαρίσιος
  • Γάλα – 250 γραμμάρια
  • Κρεμύδι – 1 μεγάλο
  • Ντομάτα – 200 γραμμάρια τριμμένη
  • Τυρί – 250 γραμμάρια φέτα ή κίτρινο
  • Αυγά – 2 τεμ.
  • Φρυγανιά – τριμμένη για το ταψί
  • Βούτυρο – 50 γραμμάρια
  • Σκόρδο – 1 σκελίδα
  • Κανέλα – λίγη
  • Αλάτι – λίγο
  • Πιπέρι – λίγο
  • Ρίγανη – λίγη
  • Κεφαλοτύρι – τριμμένο για γαρνίρισμα
  • Λάδι – λίγο

Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με τον κιμά στο βούτυρο.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει καλά και να πιεί τα υγρά του.
  3. Όταν μελώσει, τραβάμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Σε πυρίμαχο ταψί αλείφουμε με πινέλο λίγο λάδι και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
  5. Στον χλιαρό κιμά ανακατεύουμε τα αβγά χτυπημένα και το τυρί τριμμένο.
  6. Γεμίζουμε τα κανελόνια ωμά με ένα κουταλιές γλυκού με το μίγμα του κιμά και τα στρώνουμε κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί. Αν περισσεύει κιμάς τον ρίχνουμε στο ταψί.
  7. Περιχύνουμε τα κανελόνια με γάλα, να καλυφθούν σχεδόν τα κανελόνια και ψήνουμε στους 170′ 35-40′ λεπτά να μαλακώσει καλά το ζυμαρικό.
  8. Λίγο πριν τα βγάλουμε τα πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και ξαναβάζουμε στον φούρνο να ροδίσει.

 

Notes

Εναλλακτικά: Ακολουθούμε την ίδια συνταγή και τα καλύπτουμε με μία μπεσαμέλ, αλλά ξεφεύγουν κατά πολύ οι θερμίδες!

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 35 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 550

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης