Κανελόπιτα
Υλικά
- 5 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 φλιτζάνια λάδι
- 1 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνια γάλα
- 3 κουταλιές σούπας ρούμι
- 4 αυγά
- 1/2 κουταλιές γλυκού σόδα
- 1 κουταλιές γλυκού κανέλα
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
- Βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα του ταψιού
- Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τους κρόκους έναν έναν, την κανέλα και τη σόδα διαλυμένη στο ρούμι. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και ρίχνετε εναλλάξ λίγο γάλα και λίγο αλεύρι. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτετε λίγη λίγη στο μείγμα. Αλείφετε ένα ταψί Νο 30 με βούτυρο, το πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και στρώνετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Αφήνετε την κανελόπιτα να κρυώσει και την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.