Κανταΐφι με καρύδια εύκολο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κανταΐφι με καρύδια εύκολο

Υλικά

  • 450 γραμμάρια φύλλο κανταΐφι
  • 2 φλιτζάνια καρύδια
  • 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνια βούτυρο
  • Φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα
  • Κρέμα γάλακτος χτυπημένη (προαιρ.)

ΣΙΡΟΠΙ:

  • 3 φλιτζάνια κρύο νερό
  • 3 φλιτζάνια Ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Ετοιμάζετε το σιρόπι: Ανακατεύετε το νερό με τη ζάχαρη και βράζετε για 5 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε χωρίς καπάκι για 15 λεπτά ακόμα. (Το σιρόπι είναι έτοιμο όταν έχει ένα ελαφρύ κίτρινο χρώμα και όταν βουτώντας μέσα ένα κουταλιές γλυκού και σηκώνοντας το βλέπετε να καλύπτεται όλη η πίσω επιφάνεια του, ενώ, όταν κρυώσει, κολλάει ελαφρά). Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού στο σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει.
  2. Βάζετε τα καρύδια και τη ζάχαρη σε μικρό μίξερ και τα χτυπάτε, να θρυμματιστούν, χωρίς να γίνουν σκόνη. Χωρίζετε το φύλλο κανταΐφι στη μέση τραβώντας με τα χέρια σας, για να χωρίσει, και απλώνετε τη μισή ποσότητα ομοιόμορφα στο ταψί. Με μεγάλο πινέλο αλείφετε πολύ καλά το φύλλο με βούτυρο. Αδειάζετε επάνω το μίγμα με τα καρύδια και τη ζάχαρη και το πιέζετε ελαφρά, να κολλήσει στο κανταΐφι.
  3. Ραντίζετε με λίγο νερό το μίγμα της γέμισης. Απλώνετε το υπόλοιπο φύλλο επάνω από τπ γέμιση, πιέζοντας ελαφρά προς τα κάτω. Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο όλη την επιφάνεια του γλυκού. Ψήνετε για 35 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει ελαφρά.
  4. Βγάζετε από τον φούρνο και περιχύνετε αμέσως με το κρύο σιρόπι. Σκεπάζετε το ταψί και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σκορπάτε επάνω φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα ή καρύδια. Κόβετε το γλυκό σε στρογγυλά ή τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε με κρέμα γάλακτος χτυπημένη, αν θέλετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply