ΚΑΝΤΑΪΦΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ
Υλικά
- 1/2 κιλό φύλλο κανταΐφι
- 1/2 κιλό ανθότυρο
- 1 1/2 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
- 1 1/2 φλιτζάνια έμενταλ τριμμένο
- 250 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 5 αυγά
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε τα τυριά σε μια λεκάνη μαζί με το ζαμπόν. Προσθέτετε τα δύο αυγά χτυπημένα, λίγο πιπέρι και τα ανακατεύετε. Απλώνετε το φύλλο σε μια επιφάνεια και το ανοίγετε με τα χέρια σας σε λωρίδες. Παίρνετε λίγο φύλλο, βάζετε στη μια άκρη μία κουταλιές σούπας από τη γέμιση και το κλείνετε σε ρολό. Αλείφετε ένα ταψί με βούτυρο και τοποθετείτε τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο. Χτυπάτε τα υπόλοιπα αυγά σε μια λεκάνη, προσθέτετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο βούτυρο, περιχύνετε τα κανταϊφάκια και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Σερβίρετε σε πιατέλα.