Καπαρόκουμπα με φάβα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Καπαρόκουμπα με φάβα

Υλικά

Για τα καπαρόκουμπα:

  • 1 και 1/2 φλιτζάνια καππαρόκουμπα ξερά
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη φάβα:

  • φλιτζάνια φάβα
  • κρεμμύδια ολόκληρα
  • κουταλιές σούπας λάδι
  • ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα καπαρόκουμπα (ξερή κάππαρη) σε μια λεκάνη με νερό για 5 ώρες και τα στραγγίζετε. Τα βράζετε για λίγο σε κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι και τα στραγγίζετε.
  2. Σοτάρετε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το λάδι. Προσθέτετε τα καπαρόκουμπα, τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, λίγο νερό και τα βράζετε, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Πλένετε καλά τη φάβα και τη βράζετε σε κατσαρόλα με νερό. Την ξαφρίζετε, ρίχνετε λίγο αλάτι και τα κρεμμύδια.
  4. Όταν βράσει καλά και χυλώσει, προσθέτετε το λάδι, αφήνετε να πάρει μια βράση και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  5. Σερβίρετε σε πιατέλα το καπαρόκουμπα και τη φάβα ξεχωριστά. Πασπαλίζετε με τη ρόκα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply