Καπαρόκουμπα με φάβα
Υλικά
Για τα καπαρόκουμπα:
- 1 και 1/2 φλιτζάνια καππαρόκουμπα ξερά
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 ξύλο κανέλας
- Αλάτι, πιπέρι
Για τη φάβα:
- φλιτζάνια φάβα
- κρεμμύδια ολόκληρα
- κουταλιές σούπας λάδι
- ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε τα καπαρόκουμπα (ξερή κάππαρη) σε μια λεκάνη με νερό για 5 ώρες και τα στραγγίζετε. Τα βράζετε για λίγο σε κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι και τα στραγγίζετε.
- Σοτάρετε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το λάδι. Προσθέτετε τα καπαρόκουμπα, τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, λίγο νερό και τα βράζετε, μέχρι να μαλακώσουν.
- Πλένετε καλά τη φάβα και τη βράζετε σε κατσαρόλα με νερό. Την ξαφρίζετε, ρίχνετε λίγο αλάτι και τα κρεμμύδια.
- Όταν βράσει καλά και χυλώσει, προσθέτετε το λάδι, αφήνετε να πάρει μια βράση και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Σερβίρετε σε πιατέλα το καπαρόκουμπα και τη φάβα ξεχωριστά. Πασπαλίζετε με τη ρόκα.