Καπνιστή πέστροφα με αρωματικό τυρί

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Καπνιστή πέστροφα με αρωματικό τυρί

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 40 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα τύπου Ντιζόν
  • 200 γραμμάρια καπνιστή πέστροφα

Για τΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ

  • 1/2 αγγούρι
  • 1 κουταλιές σούπας χοντρό αλάτι
  • 2 κ. κ. ξηρό λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές σούπας λευκό ξίδι
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιές σούπας Ανηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Για το μαρινάρισμα:

  1. Κόβουμε πρώτα το αγγούρι σε πολύ λεπτές φέτες και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, αφού πρώτα το αλατίσουμε με το χοντρό αλάτι για να στραγγίζουν τα υγρά του, για περίπου 20 λεπτά. Επειτα το ξεπλένουμε και το στύβουμε με τις παλάμες να φύγουν τα υπόλοιπα υγρά. Το βάζουμε σε ένα μπολάκι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του μαριναρίσματος και τα αφήνουμε ως την ώρα του σερβιρίσματος. Λιώνουμε το τυρί κρέμα με ένα πιρούνι, προσθέτουμε όλα τα αρωματικά και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα το βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και τη ρολάρουμε ώστε να γίνει κύλινδρος και να μπορούμε να κόψουμε στρογγυλούς δίσκους. Βάζουμε το τυρί στο ψυγείο και το αφήνουμε να παγώσει. Στη συνέχεια, χωρίζουμε την πέστροφα σε τέσσερα ίσα μέρη και τη σερβίρουμε σε τέσσερα πιάτα. Κόβουμε έναν δίσκο από το αρωματισμένο τυρί και το βάζουμε πάνω στην πέστροφα, από πάνω βάζουμε λίγο μαριναριομένο αγγούρι και σερβίρουμε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply