Καπνιστό χοιρινό με σάλτσα μπίρας
για 6 άτομα
Υλικά
- 450 γραμμάρια καπνιστό χοιρινό
- ο χυμός 1 λεμονιού
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κλωνάρια σέλινου ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 300ml. μπίρα
- 4 κουταλιές σούπας μέλι
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό κατσαρολάκι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σέλινο 5′. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, την μπίρα, το μέλι, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο και βράζετε 5′ σε χαμηλή φωτιά. Κόβετε το καπνιστό χοιρινό σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις ψήνετε στα κάρβουνα 5′-6′, γυρίζοντας τις 2-3 φορές στο διάστημα αυτό. Σερβίρετε το καπνιστό με τη σάλτσα κρεμμυδιών.