Καραμελωμένα σταφύλια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Καραμελωμένα σταφύλια

(Για 6 άτομα)

Υλικά

  • 1/2 ψλ. τσ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 1 κουταλιές γλυκού βούτυρο ανάλατο
  • 3 φλιτζάνια ρόγες σταφυλιού μαύρου ή κίτρινου, χωρίς κουκούτσια
  • 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα σαντιγί
  • 1 3/4 φλιτζάνια του τσαγιού σάλτσα καραμέλας
  • 1 φλιτζάνια το. κρέμα γάλακτος
  • 1 1/4 φλιτζάνια του τσαγιού σκούρα ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνια του τσαγιού λικέρ όπως Καλουα ή Τία Μαρία
  • 3 φλιτζάνια καραμέλες μαρσμέλοουζ
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 1/2 κουταλιές γλυκού βανίλια σκόνη
  • Για τη σάλτσα καραμέλας
  • Σε ένα μπολ χωρητικότητας 2 λίτρων, αναμιγνύετε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το λικέρ και τις καραμέλες. Ψήνετε το μείγμα στα μικροκύματα σε υψηλή θερμοκρασία για 9′-10′, ανακατεύοντας το μία ή δύο φορές καθώς ψήνεται. Σημείωση: Αν θέλετε να διατηρήσετε τη σάλτσα καραμέλας χωρίς να τη χρησιμοποιήσετε σε συνταγή, τη φυλάτε στο ψυγείο σε βαζάκια και τη ζεσταίνετε στα μικροκύματα σε μέτρια θερμοκρασία, 1′ για κάθε φλιτζάνια, λίγο πριν τη σερβίρετε

Εκτέλεση

  1. Βγάζετε το μπολ από το φούρνο, προσθέτετε το βούτυρο με τη βανίλια και ανακατεύετε για να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Αφήνετε την καραμέλα να κρυώσει.
  2. Βάζετε τα αμύγδαλα με το βούτυρο σε ένα φλιτζ Ψήνετε τα υλικά στα μικροκύματα σε υψηλή θερμοκρασία για 1′, τα ανακατεύετε και συνεχίζετε το ψήσιμο στην ίδια θερμοκρασία για 1 1/2′ ακόμα.
  3. Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύετε τα σταφύλια με τη σαντιγί. Ανακατεύετε τα υλικά και μοιράζετε το μείγμα σε 6 ατομικά μπολ. Ζεσταίνετε τη σάλτσα καραμέλας για 1 1/2′ σε μέτρια θερμοκρασία στα μικροκύματα. Ρίχνετε από 3 κουταλιές σούπας σε κάθε μπολ με σταφύλια και τα πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply