Καραβίδες μαρινάτες
Υλικά
- 1 κιλό καραβίδες
- Λάδι !Για το τηγάνισμα
- Αλάτι
Για τη σάλτσα
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 κουταλιές γλυκού αλεύρι
- 1 κουταλιές σούπας ξίδι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- Αλάτι, πιπέρι
Για το κουρκούτι
- 1 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 φλιτζάνια μπίρα
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένετε τις καραβίδες. Βάζετε σε κατσαρόλα νερό να βράσει, προσθέτετε λίγο αλάτι, τις καραβίδες και τις Βράζετε για 3 λεπτά. Τις στραγγίζετε και, αφού κρυώσουν λίγο, τις καθαρίζετε και αφήνετε μόνο τις ουρές. Αφαιρείτε και το εντεράκι με μια οδοντογλυφίδα.
- Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το αλεύρι και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε το ξίδι, τις ντομάτες τριμμένες, τη δάφνη, το δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και τα βράζετε για 30 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα.
- Βάζετε σε μια λεκάνη το αλεύρι με λίγο αλάτι, την μπίρα, λίγο νερό και τα ανακατεύετε, μέχρι να γίνουν χυλός.
- Ρίχνετε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά. Βουτάτε μία μία τις καραβίδες στο κουρκούτι, τις τηγανίζετε, τις βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετείτε σε πιατέλα. Περιχύνετε τις καραβίδες με τη σάλτσα και τις σερβίρετε.