Καραβιδομακαρονάδα
Υλικά
- 1/2 κιλό ταλιατέλες
- 1/2 κιλό καραβίδες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνια κρασί
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τις καραβίδες, τις χαράζετε κατά μήκος, αφαιρείτε το εντεράκι τους και τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το λάδι, ρίχνετε τις καραβίδες, τις σοτάρετε, προσθέτετε
- το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί, βγάζετε τις καραβίδες με τρυπητή
- κουτάλα και τις βάζετε σε πιατέλα.
- Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζετε. Καθαρίζετε τις καραβίδες, τις προσθέτετε στη σάλτσα και, αφού δέσει, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Βράζετε τις ταλιατέλες αλ ντέντε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις σουρώνετε.
- Τις βάζετε σε πιατέλα, τις περιχύνετε με την σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.