Καρδιές με φράουλες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

για 8 άτομα

Υλικά

  • 400 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
  • 1/4 του φλιτζάνια νερό
  • λίγη βανίλια (εσάνς ή σκόνη)
  • 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • λίγο ηλιέλαιο

Για το σιρόπι και το γαρνίρισμα

  • 400 γραμμάρια φράουλες
  • 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
  • ο χυμός 1 λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε τη ζελατίνη στο νερό και αφήνετε 1-2′. Κατόπιν τη διαλύετε σε μπεν μαρί και σιγανή φωτιά. Χτυπάτε το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει. Χωριστά χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και την ενσωματώνετε στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας. Προσθέτετε και τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύετε πάλι. Αλείφετε με ηλιέλαιο 8 ατομικές φόρμες σε σχήμα καρδιάς και μοιράζετε εκεί το μείγμα του τυριού. Αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να πήξουν. Ξεφορμάρετε τις καρδιές τη στιγμή που θα τις σερβίρετε. !Για το σιρόπι, πολτοποιείτε τα 4/5 από τις φράουλες με 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη και το χυμό του λεμονιού. Περιχύνετε τις καρδιές με σιρόπι. Γαρνίρετε με τις υπόλοιπες φράουλες και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply