Καρέ χοιρινό στο φούρνο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΚΑΡΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Πρσετοιμασία: 10′ Αναμονή: 48 ώρες Ψήσιμο: 2 ώρες για 6 άτομα

Υλικά

  • 1 καρέ χοιρινό (άκοπες μπριζόλες) γύρω στα 1.
  • 300 γραμμάρια (6 μπριζόλες)
  • 1/2 Λίτρο λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 2 φύλλα φασκόμηλο
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • μερικοί κόκκοι πιπέρι
  • λίγο τζίντζερ (προαιρετικά)
  • 7 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 600 γραμμάρια πατάτες
  • ζωμός λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνετε το κρασί, το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το τζίντζερ, τους κόκκους πιπεριού, λίγο αλάτι και 4 κουταλιές σούπας λάδι. Βάζετε μέσα το κρέας και το αφήνετε να μαριναριστεί 48 ώρες, γυρίζοντας το αρκετές φορές. Τοποθετείτε το χοιρινό καρέ σε ένα ταψί, αφού το στραγγίσετε καλά, και το περιχύνετε με μια κουταλιές σούπας λάδι.
  2. Ψήνετε 30′, στους 200°C. Κατόπιν τρυπάτε το καρέ σε διάφορα σημεία. Φιλτράρετε τη μαρινάτα του κρέατος και περιχύνετε με αυτήν το χοιρινό. Προσθέτετε και λίγο ζωμό λαχανικών ζεστό. Συνεχίζετε το ψήσιμο 1 1/2 ώρα, στους 180°C. Την τελευταία 1 ώρα βάζετε δίπλα στο κρέας τις πατάτες, αφού τις ξεφλουδίσετε, τις πλύνετε και τις κόψετε σε μικρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. Σερβίρετε το καρέ κομμένο σε 6 φέτες και γαρνίρετε με τις πατάτες.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης