Καρότο τριφτό
Υλικά
- 1 κιλό καρότα χοντρά
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλιές γλυκού ασβέστη
Εκτέλεση
- Πλένετε τα καρότα, τα ξύνετε και τα τρίβετε στον χοντρό τρίφτη (μόνο το εξωτερικό μέρος). Ρίχνετε σε μια λεκάνη με νερό τον ασβέστη και τον διαλύετε. Το σουρώνετε σε τουλπάνι, το βάζετε πάλι στη λεκάνη, προσθέτετε το τριμμένο καρότο και το αφήνετε για 1/2 ώρα. Το ξεπλένετε καλά πολλές φορές και το στραγγίζετε.
- Βράζετε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για 8 λεπτά, ρίχνετε το καρότο και συνεχίζετε το βράσιμο. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και αφήνετε να δέσει το γλυκό. Αφού κρυώσει, το βάζετε σε γυάλινο αποστειρωμένο βάζο.