Καροτόσουπα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Καροτόσουπα

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ Πρσετοιμασία: 10′ ΨΗΣΙΜΟ: 35′

Υλικά

  • ½ κιλό καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι λευκό

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι και το πράσο με το λάδι. Ρίχνετε τα καρότα και τα σοτάρετε, ώσπου να μαραθούν. Προσθέτετε το ζωμό, αλάτι και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνετε το ζωμό, τον ρίχνετε πάλι στην κατσαρόλα και πολτοποιείτε τα λαχανικά. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τον πολτό, το μοσχοκάρυδο και τα βράζετε για 5 λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο η σούπα. Τη σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό και με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν θέλετε να γίνει πιο πηχτή η καροτόσουπα, προσθέτετε μια πατάτα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply