Καρπάτσιο μοσχαρίσιο με παρμεζάνα και σταμναγκάθι
Για να κάνουμε καρπάτσιο πρέπει το κρέας να είναι πολύ φρέσκο. ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 650 γραμμάρια μοσχαρίσιο φιλέτο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 400 γραμμάρια σταμναγκάθι φρέσκο
- 200 γραμμάρια παρμεζάνα σε φλούδες
- 4 κουταλιές σούπας λάδι τρούφας (στα καλά σουπερμάρκετ και ντελικατέσεν)
Εκτέλεση
- Αφού έχουμε παγώσει καλά το φιλέτο, το κόβουμε με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι σε πολύ λεπτές φέτες, σχεδόν σαν τσιγαρόχαρτο. Για μεγαλύτερη ευκολία, ζητάμε από τον χασάπη μας να το ετοιμάσει εκείνος. Απλώνουμε τις φέτες φιλέτου σε ένα ταψί και τις αλατοπιπερώνουμε καλά. Αφήνουμε τουλάχιστον για 1 ώρα στο ψυγείο, για να «ψηθεί» το κρέας με το πιπέρι και το αλάτι. Σε 4 πιάτα μοιράζουμε το σταμναγκάθι και βάζουμε από πάνω μερικές φέτες από το καρπάτσιο, ρίχνουμε φλούδες παρμεζάνας και ραντίζουμε με το λάδι τρούφας.