Καρπούζι γεμιστό
(Γία 6 ώς 8 άτομα)
Υλικά
- 1 καρπούζι
- 250 γραμμάρια ώριμα βερίκοκα, φράουλες και κεράσια
- 1 μικρή κονσέρβα μανταρίνια
- 1 μπανάνα
- 1 κουταλιές σούπας σούπας χυμό λεμονιού
- 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 4 κουταλιές σούπας λικέρ μαρασκίνο
- 1 μεγάλο πακέτο σαντιγί
Εκτέλεση
- Κόβετε το καρπούζι στη μέση. Το αδειάζετε με το ειδικό εργαλείο και αφαιρείτε τους σπόρους. Σκεπάζετε τα άδεια καρπούζια με σελοφάν και τα βάζετε στο ψυγείο. Πλένετε τα βερίκοκα, τις φράουλες και τα κεράσια και τα στραγγίζετε. Κόβετε τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσαια, καθαρίζετε τις φράουλες και τις κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα κοτσάνια από τα κεράσια και τα κουκούτσαι. Καθαρίζετε τα μανταρίνια, καθαρίζετε και κόβετε τη μπανάνα σε φέτες, ανακατεύετε όλα τα φρούτα μαζί με τα μπαλάκια καρπουζιού, τη ζάχαρη άχνη και το λικέρ, τα σκεπάζετε και τ’ αφήνετε τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο. Γεμίζετε με το μίγμα τα καρπούζια και τα σερβίρετε σε μπωλ με παγάκια. Χτυπάτε την σαντιγύ και την σερβίρετε χωριστά.
Παραλλαγή: Αντί για καρπούζι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλο πεπόνι, να το κόψετε και να το γεμίσετε με φρούτα και τα γαρνίρετε με σιρόπι.