Καρπουζόπιτα
(Για 6-8 άτομα)
Υλικά
- 1 μικρό καρπούζι, περίπου 3 κιλά
- 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ηλιέλαιο
- 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- 1/3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού μέλι
- σουσάμι και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Κόβετε με τα δάχτυλα το καρπούζι σε μικρά κομμάτια, χωρίς να αφαιρέσετε το χυμό του.
- Αλευρώνετε ένα μεταλλικό ταψάκι. Ρίχνετε το λάδι. Στρώνετε το καρπούζι και το πασπαλίζετε με το αλεύρι και τη ζάχαρη. Πασπαλίζετε με το σουσάμι και την κανέλα. Ψήνετε την πίτα στους 150′ για 2 ώρες περίπου. Τη βγάζετε από τη φωτιά και την περιχύνετε με το μέλι. Τη σερβίρετε σε μικρά κομμάτια γιατί η πίτα αυτή γίνεται πολύ λεπτή και είναι ευαίσθητη στο σερβίρισμα.