καρυδόπιτα με άχνη ζάχαρη

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

καρυδόπιτα με άχνη ζάχαρη

ΓΙΑ 16-20 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

Υλικά

  • 200 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα χοντρό κοπανισμένη
  • 1/2 φλιτζάνια σταφίδες μαύρες
  • 1/2 φλιτζάνια σταφίδες ξανθές
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνια κονιάκ
  • 1 κουταλιές σούπας κανελογαρίφαλα
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
  • 1 κουταλιές σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 3 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιές γλυκού σόδα

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε τη μαργαρίνη (εκτός από λίγη, που κρατάτε !ΓΙΑ Το άλειμμα) με τη ζάχαρη και προσθέτετε το νερό, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού, τις σταφίδες και την καρυδόψιχα. Αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα κανελογαρίφαλα και τα προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί και το αδειάζετε σε ταψάκι, αλειμμένο με λίγη μαργαρίνη ή σε φόρμα με τρύπα στη μέση.
  2. Ψήνετε την καρυδόπιτα σε μέτριο φούρνο, 1 ώρα περίπου. Όταν κρυώσει, την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης