Καρυδόψωμο αλμυρό: γεύση και ευκολία παρασκευής

Μια πολύ γευστική εκδοχή για συνταγή με καρυδόψωμο που συνδυάζει γεύση και ευκολία παρασκευής.

Ανακαλύψτε τη γεύση από αλμυρό καρυδόψωμο, μια συνταγή που συνδυάζει την τραγανή υφή με την εξαιρετική γεύση της γραβιέρας και των καρυδιών. Αυτό το αλμυρό ψωμί είναι ιδανικό για να συνοδεύσει ένα ποτήρι κρασί, να προσφέρεται σε κοινωνικές συγκεντρώσεις ή απλώς να αποτελεί το γαστρονομικό απόλαυσης.

Η συνταγή ξεκινά με την προετοιμασία της ζύμης, όπου η γραβιέρα συναντά τα δύο διαφορετικά είδη αλεύρου και το βούτυρο. Η προσθήκη των αυγών και του νερού συμβάλλει στη δημιουργία μιας εύκαμπτης ζύμης, ενώ το χοντροκομμένο καρυδόψιχο και η γραβιέρα προσθέτουν την υπέροχη γεύση και υφή.

Τα ψωμιά, μετά τον αργό ψησίματος στους 200 βαθμούς, αποκτούν έναν υπέροχο χρυσό χρωματισμό και μια εκπληκτική αρωματικότητα. Με τον προσθηκαίο χρόνο ψησίματος ανάποδα, το αλμυρό καρυδόψωμο είναι έτοιμο να γίνει το αγαπημένο σας σνακ για κάθε περίσταση.

Το καρυδόψωμο που συνδυάζει την πλούσια γεύση της γραβιέρας με το τραγανό των καρυδιών, αποτελεί μια απόλαυση που δύσκολα μπορείτε να αντισταθείτε. Προσφέρετε το σε παρέες, για σνακ, ή απολαύστε το μόνοι σας ως ένα εκλεκτό κομμάτι της γαστρονομίας.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Καρυδόψωμο αλμυρό

Το καρυδόψωμο που συνδυάζει την πλούσια γεύση της γραβιέρας με το κράτημα των καρυδιών αποτελεί μια απόλαυση που δύσκολα μπορείτε να αντισταθείτε. Προσφέρετε το σε παρέες, για σνακ, ή απολαύστε το μόνοι σας ως ένα εκλεκτό κομμάτι της γαστρονομίας.

  • Total Time: 60 mins
  • Yield: 12

Υλικά

  • 350 γραμμάρια γραβιέρα
  • 300 γραμμάρια σκληρό αλεύρι
  • 200 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 2 κουταλιές γλυκού ξερή μαγιά
  • 2 κουταλιές γλυκού κοφτά αλάτι
  • 120 γραμμάρια βούτυρο
  • Σουσάμι
  • 150 γραμμάρια καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 2 αυγά χτυπημένα

Εκτέλεση

  1. Τρίβετε το τυρί με χοντρό τρίφτη. Βάζετε σε ένα μπολ τους 2 τύπους του αλευριού και προσθέτετε τη μαγιά, το αλάτι και το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Τρίβετε το μίγμα με τα δάχτυλα σας για να ενωθούν τα υλικά. Κατόπιν τα αυγά και λίγο χλιαρό νερό. Τα ζυμώνετε καλά.
  2. Προσθέτετε στη ζύμη το τυρί και τα καρύδια και ζυμώνετε πάλι. Πλάθετε 2 καρβελάκια και τα τόπο θετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζετε τα ψωμιά με σουσάμι και τα χαράζετε. Τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 45′ μέχρι να φουσκώσουν και να αποκτήσουν χρώμα.
  3. Τα βγάζετε και τα γυρνάτε ανάποδα να μην ιδρώσουν και τα κόβετε αφού κρυώσουν πρώτα λίγο.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 45 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Καρυδόψωμο, ψωμί, καρύδια, γραβιέρα,

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης