Κασερόπιτα με κανταϊφι – μια υπέροχη γευστική πρόταση

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κασερόπιτα με κανταϊφι

Η κασερόπιτα με κανταΐφι είναι ένα λαχταριστό και χορταστικό πιάτο, ιδανικό για να μοιραστείτε με φίλους ή οικογένεια. Συνδυάζει το τραγανό φύλλο κανταΐφι με τη μοναδική γεύση των ελληνικών τυριών, δημιουργώντας ένα πιάτο που εντυπωσιάζει με την πλούσια γεύση και την απαλή του υφή. Η συνταγή είναι για 8 άτομα

  • Total Time: 65 mins
  • Yield: 8

Υλικά

Υλικά για 8 άτομα:

  • 1 πακέτο κανταΐφι (400 γραμμάρια)
  • 400 γραμμάρια κασέρι, τριμμένο
  • 400 γραμμάρια κατσικίσια φέτα, τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 6 αυγά
  • 250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ, διαλυμένο στη μισή ποσότητα νερού

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία Τυριών: Ξεκινήστε τρίβοντας το κασέρι και την κατσικίσια φέτα σε χοντρό τρίφτη. Ανακατέψτε τα τυριά σε ένα μπολ και προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατέψτε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά.
  2. Ετοιμασία του Φύλλου: Ξαίνετε το κανταΐφι με τα δάχτυλά σας, ανοίγοντας το φύλλο προσεκτικά μέχρι να γίνει αφράτο και να απλώσει. Αλείψτε ένα πυρίμαχο σκεύος με λίγο από το βούτυρο.
  3. Στήσιμο της Πίτας: Τοποθετήστε το μισό από το κανταΐφι στο πυρέξ, φροντίζοντας να καλύψει ομοιόμορφα την επιφάνεια. Σκορπίστε από πάνω το μείγμα τυριών και μαϊντανού, απλώνοντάς το καλά. Καλύψτε τη γέμιση με το υπόλοιπο κανταΐφι.
  4. Προσθήκη Βουτύρου: Ζεστάνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε μικρό κατσαρολάκι μέχρι να λιώσει. Περιχύνετε το λιωμένο βούτυρο ομοιόμορφα πάνω από την πίτα, εξασφαλίζοντας ότι θα απορροφηθεί καλά από το φύλλο.
  5. Τελική Επάλειψη και Ψήσιμο: Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά μαζί με το διαλυμένο γάλα εβαπορέ. Με ένα κουτάλι, περιχύνετε προσεκτικά την επιφάνεια της πίτας, καλύπτοντάς την ομοιόμορφα. Ψήστε την κασερόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια και να αποκτήσει τραγανή κρούστα.

Αφήστε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε σε κομμάτια και την απολαύσετε. Είναι ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει κάθε λάτρη του καλού φαγητού, συνδυάζοντας τη γεύση των τυριών με την αέρινη υφή του κανταϊφιού.

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: κανταϊφι

Leave a Reply