Κάστανα με μαρέγκες και σαντιγί

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κάστανα με μαρέγκες και σαντιγί

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 κιλό φρέσκα κάστανα
  • 1 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 12 μεγάλες μαρέγκες (ή αντίστοιχη ποσότητα από μικρότερες)
  • ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 2 σφηνάκια μπράντι

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα κάστανα για 30 λεπτά. Καθαρίστε τα και κάψτε τα σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε στην κατσαρόλα τη μισή ποσότητα ζάχαρης με ένα φλιτζάνια νερό και βράστε τα για 5-7 λεπτά. Ρίξτε στο σιρόπι το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και το μπράντι. Ανακατέψτε και περιχύστε με το σιρόπι τα ψιλοκομμένα κάστανα. Αφήστε τα στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε. Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή σαντιγί. Κρατήστε λίγα κάστανα για το γαρνίρισμα και μοιράστε τα υπόλοιπα στα μπολ. Σκεπαστέ τα κάστανα με την σαντιγί και βάλτε επάνω τις μαρέγκες, σπασμένες σε μικρότερα κομμάτια αν είναι μεγάλες ή ολόκληρες αν είναι μικρές. Γαρνίρετε με τα κάστανα και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply