Κάστανα Μονμπλανκ
Χρόνος: 10 λεπτά
Υλικά
- 1 1/2 κιλό κάστανα
- λίγο αλάτι
- βανίλια
- 1 κουταλιές σούπας σούπας φρέσκο βούτυρο
- 1 ποτηράκι του λικέρ πικραμύγδαλο
- 2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
- λίγο γάλα
- 250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Πλένετε τα κάστανα και τα χαράζετε με ένα μαχαίρι.
- Βάζετε στη χύτρα αρκετό νερό με λίγο αλάτι και μόλις βράσει, ρίχνετε τα κάστανα και τα βράζετε για 5 λεπτά στην ανοιχτή χύτρα. Τα καθαρίζετε, βάζετε στη χύτρα 5 φλυτζάνια νερό, τα κάστανα, κλείνετε τη χύτρα και τα βράζετε για 10 λεπτά.
- Ανοίγετε τη χύτρα, στραγγίζετε τα κάστανα και τα περνάτε από μηχανή του πουρέ μαζί με το βούτυρο, το λικέρ, τη μισή ζάχαρη και το γάλα.
- Σερβίρετε σε πιατέλα τη στιγμή πού πέφτει ο πουρές από τη μηχανή, σχηματίζοντας λόφο.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη, ώσπου να πήξει και γαρνίρετε με τη σαντιγί αυτή, με ένα κορνέ, το γλυκό.