Κάστανα Μονμπλανκ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κάστανα Μονμπλανκ

Χρόνος: 10 λεπτά

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κάστανα
  • λίγο αλάτι
  • βανίλια
  • 1 κουταλιές σούπας σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 1 ποτηράκι του λικέρ πικραμύγδαλο
  • 2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
  • λίγο γάλα
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα κάστανα και τα χαράζετε με ένα μαχαίρι.
  2. Βάζετε στη χύτρα αρκετό νερό με λίγο αλάτι και μόλις βράσει, ρίχνετε τα κάστανα και τα βράζετε για 5 λεπτά στην ανοιχτή χύτρα. Τα καθαρίζετε, βάζετε στη χύτρα 5 φλυτζάνια νερό, τα κάστανα, κλείνετε τη χύτρα και τα βράζετε για 10 λεπτά.
  3. Ανοίγετε τη χύτρα, στραγγίζετε τα κάστανα και τα περνάτε από μηχανή του πουρέ μαζί με το βούτυρο, το λικέρ, τη μισή ζάχαρη και το γάλα.
  4. Σερβίρετε σε πιατέλα τη στιγμή πού πέφτει ο πουρές από τη μηχανή, σχηματίζοντας λόφο.
  5. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη, ώσπου να πήξει και γαρνίρετε με τη σαντιγί αυτή, με ένα κορνέ, το γλυκό.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης