Καστέλια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Καστέλια

Υλικά

Για τα φύλλα:

  • 7 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 3 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιές γλυκού σόδα
  • Ανθόνερο
  • Ζάχαρη άχνη

Για τη γέμιση:

  • 7 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνια μέλι
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλιές γλυκού γαρίφαλο

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το λάδι, το κονιάκ, το χυμό λεμονιού με τη σόδα, λίγο λίγο νερό και τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Αφήνετε τη ζύμη για 1/2 ώρα και τη χωρίζετε σε μπαλάκια. Τα ανοίγετε με τον πλάστη σε λεπτά φύλλα. Βάζετε σε κατσαρόλα το μέλι, ένα φλιτζάνια νερό, την κανέλα το γαρίφαλο. Αφού πάρουν μια βράση, ρίχνετε την αμυγδαλόψιχα. Ανακατεύετε μέχρι να ξεκολλάει το μείγμα από την κατσαρόλα και την αποσύρετε από τη φωτιά. Όταν κρυώσει λίγο, παίρνετε λίγο λίγο μείγμα και το πλάθετε σε σχήμα μισοφέγγαρου, όπως τους κουραμπιέδες. Παίρνετε ένα φύλλο, το απλώνετε στο τραπέζι και τοποθετείτε στο μισό φύλλο τα καστέλια σε απόσταση το ένα από το άλλο. Διπλώνετε με το υπόλοιπο φύλλο και τα ξεχωρίζετε με ένα ροδάκι. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Στρώνετε σε ένα ταψί λαδόχαρτο, τοποθετείτε τα καστέλια και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αλείφετε με ανθόνερο, τα τυλίγετε με άχνη, τα ξαναβάζετε στο ταψί και τα ψήνετε για άλλα 5 λεπτά. Βρέχετε πάλι με ανθόνερο, τα τυλίγετε με άχνη και τα σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply