Κατσικάκι γεμιστό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κατσικάκι γεμιστό

Υλικά

  • 1/2 κατσικάκι (από τη μέση και πάνω)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • το συκώτι από το κατσικάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνια ρύζι
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φλιτζάνια κουκουνάρια
  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 1/2 κουταλιές σούπας ρίγανη
  • 1/2 λεμόνι
  • 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνια λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το κατσικάκι, το τρίβετε με το λεμόνι, το πασπαλίζετε με αλάτι και ράβετε το μέρος της κοιλιάς, αφήνοντας ένα άνοιγμα, από το οποίο θα βάλετε τη γέμιση. Ρίχνετε σε κατσαρόλα το μισό λάδι, το συκώτι και το σοτάρετε μαζί με τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τα κουκουνάρια, το δυόσμο, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι, το ρύζι, λίγο νερό και τα σιγοβράζετε για 5 λεπτά, ώσπου να πιει το ρύζι το υγρά. Αφήνετε να κρυώσει το μείγμα και γεμίζετε το κατσικάκι. Ράβετε το άνοιγμα, βάζετε το κατσικάκι σε ταψί, ρίχνετε τις πατάτες κομμένες, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο λάδι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 1/2 ώρες. Σερβίρετε τις πατάτες σε πιατέλα μαζί με το κρέας κομμένο σε μερίδες και σε μια άλλη πιατέλα τη γέμιση.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης