Κατσικάκι ψητό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κατσικάκι ψητό

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κατσίκι (μπούτι)
  • 1 κουταλιές σούπας ρίγανη
  • 2 κουταλιές σούπας θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το κρέας και το στραγγίζετε. Βάζετε σε μπολ την ρίγανη, το θυμάρι, την δάφνη ψιλοκομμένη, το δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε. Αλείφετε το κρέας με λίγο λάδι, το πασπαλίζετε με τα μυρωδικά και το βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνετε ένα φλιτζάνια νερό και το ψήνετε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1/2 ώρα με 3/4. Βάζετε σε μπολ το υπόλοιπο λάδι, το κρασί, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύετε. Μόλις αρχίσει να ροδίζει το κρέας, το αλείφετε με τη σάλτσα που έχετε στο μπολ. Επαναλαμβάνετε πολλές φορές, μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η επιφάνεια. Γυρίζετε το κρέας από την άλλη πλευρά, ρίχνετε λίγο νερό, αν χρειάζεται, και συνεχίζετε κατά τον ίδιο τρόπο, μέχρι να ψηθεί (1 1/2-2 ώρες), φροντίζοντας να μείνει λίγη σάλτσα στο σκεύος, ώστε να περιχύσετε το κρέας κατά το σερβίρισμα.
  • Author: Aggela

 

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης