Κατσίκι γεμιστό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κατσίκι γεμιστό

Υλικά

  • 1/2 κατσίκι (από το κεφάλι ως τη μέση)
  • 1 συκωταριά
  • 7 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνια λαδί
  • 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το κατσίκι, τη συκωταριά και τα στραγγίζετε. Ρίχνετε σε κατσαρόλα νερό και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε τη συκωταριά, τη βράζετε για 5 λεπτά και τη στραγγίζετε. Την κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  2. Ρίχνετε σε κατσαρόλα το μισό λάδι, τα κρεμμυδάκια, τη συκωταριά, τον άνηθο, το μάραθο, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τα σοτάρετε για 10 λεπτά.
  3. Πασπαλίζετε το κατσίκι με αλάτι και πιπέρι. Το γεμίζετε με το μείγμα, το διπλώνετε στα δύο, το ράβετε με σπάγκο κουζίνας και το βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος.
  4. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, το κρασί και ψήνετε στους 190 βαθμούς για 2 1/2 ώρες. Ρίχνετε κατά διαστήματα λίγο χλιαρό νερό και γυρίζετε το κατσίκι, ώστε να ροδίσει από όλες τις μεριές. Αφού κρυώσει λίγο, το κόβετε σε μερίδες και το σερβίρετε σε πιατέλα μαζί με τη γέμιση.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης