Κατσίκι ψητό με αγκινάρες και γιαούρτι
Υλικά
- 1 κιλό κατσικάκι γάλακτος
- 10 αγκινάρες
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγισμένο
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 3 αυγά
- 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις αγκινάρες, αφαιρείτε τα σκληρά φύλλα, βγάζετε με ένα κουταλιές γλυκού το χνούδι από το εσωτερικό τους και τις ρίχνετε σε λεκάνη με νερό και το χυμό λεμονιού γιο να μη μαυρίσουν, Ρίχνετε σε κατσαρόλα νερό, μία κουταλιές σούπας λάδι και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε λίγο αλάτι και τις αγκινάρες. Τις βράζετε για 5 λεπτά και τις στραγγίζετε. Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε, το κόβετε σε μερίδες, το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και το αλείφετε με λάδι. Το βάζετε σε ταψί με λίγο νερό και το ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 και 1/2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και στρώνετε τις αγκινάρες. Τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε τα αυγά, τα βάζετε σε μια λεκάνη, προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε. Περιχύνετε το ταψί και το βάζετε στο φούρνο για 1/2 ώρα ακόμα να δέσει το γιαούρτι και να κάνει κρούστα.