Κατσίκι ψητό με πατάτες
Χρόνος: 25 λεπτά συνολικά
Υλικά
- 1 1/2 κιλό κατσίκι
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι
- 4–5 κουταλιές σούπας βούτυρο ή λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ποτήρι του κρασιού κρασί άσπρο
- 3 κουταλιές σούπας λεμόνι
- 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό
- 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Εκτέλεση
- Κόβετε το κατσίκι σε μερίδες. Το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και το αλευρώνετε. Ζεσταίνετε το λάδι ή το βούτυρο στη χύτρα και σοτάρετε το κρέας ωσότου ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρασί, το λεμόνι και το νερό. Μαγειρεύετε το κατσίκι για 15-20 λεπτά. Τηγανίζετε ελαφρά τις πατάτες σ’ ένα τηγάνι. Ανοίγετε τη χύτρα, βάζετε τις πατάτες, κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε όλο το φαγητό μαζί για ακόμα 3-5 λεπτά.