Κατσίκι ψητό με πατάτες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κατσίκι ψητό με πατάτες

Χρόνος: 25 λεπτά συνολικά

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κατσίκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι
  • 45 κουταλιές σούπας βούτυρο ή λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί άσπρο
  • 3 κουταλιές σούπας λεμόνι
  • 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το κατσίκι σε μερίδες. Το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και το αλευρώνετε. Ζεσταίνετε το λάδι ή το βούτυρο στη χύτρα και σοτάρετε το κρέας ωσότου ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρασί, το λεμόνι και το νερό. Μαγειρεύετε το κατσίκι για 15-20 λεπτά. Τηγανίζετε ελαφρά τις πατάτες σ’ ένα τηγάνι. Ανοίγετε τη χύτρα, βάζετε τις πατάτες, κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε όλο το φαγητό μαζί για ακόμα 3-5 λεπτά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης