Καβούρια κοκτέιλ σε αβοκάντο
(Για 8 άτομα)
Υλικά
- 4 μεγάλα, ώριμα αβοκάντο
- 4 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
- 250 γραμμάρια κρέμ-φρές
- Αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- 250 γραμμάρια φρέσκα καβούρια βρασμένα και ξεψαχνισμένα
- 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
- 8 φέτες καπνιστός σολομός (περ. από 25γραμμάρια)
- 100 γραμμάρια χαβιάρι από πέστροφες
- 2 κλαδάκια άνηθο.
Εκτέλεση
- Κόβετε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρείτε τα κοτσάνια, τα αδειάζετε με ένα κουτάλι. Λιώνετε τη ψίχα τους μαζί με τον χυμό λεμονιού στο μίξερ, ώσπου να γίνει ένα αφρώδες μίγμα και προσθέτετε λίγη κρέμ-φρές. Προσθέτετε αρκετό αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμ-φρές και την προσθέτετε στο μίγμα. Βάζετε τον πολτό σε κορνέ. Μοιράζετε τα καβούρια στα οκτώ άδεια αβοκάντο και τα ραντίζετε με λίγο κονιάκ. Γεμίζετε τα αβοκάντο με το μίγμα του κορνέ. Τυλίγετε σε ρολό κάθε μια φέτα σολομού και γαρνίρετε μ’ αυτή και με το χαβιάρι τα αβοκάντο. Πλένετε και στεγνώνετε τον άνηθο, τον κόβετε σε μικρά κοτσανάκια και γαρνίρετε τα αβοκάντο. Με το εξωτικό αυτό μεζεδάκι ταιριάζει και ένα ποτήρι παγωμένη σαμπάνια Αποτελεί θαυμάσιο ορεκτικό για το εκλεκτό φαγητό του γκριλ που ακολουθεί.
Προσοχή: Ετοιμάστε τα αβοκάντο λίγο πριν τα σερβίρετε, γιατί αλλοιώνετε εύκολα το χρώμα τους στον αέρα.