Καβουρόσουπα με τζίντζερ
Μερίδες 6
Υλικά
- 300 γραμμάρια καβούρι κονσέρβας
- 15γραμμάρια φρέσκια πιπερόριζα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πράσινη πιπεριά
- 4 κουταλιές σούπας λάδι
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές σούπαςούπας τσέρι ξηρό
- 2 κύβους κότας
- 7 ποτήρια νερό
- 2 ασπράδια αυγών
- 2 κ. γλυκού κορνφλάουρ
- 4 κλωνιά μαϊντανό
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι. Ρίχνετε ολόκληρη την πιπερόριζα, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και την πιπεριά σε πολύ μικρά τετράγωνα κομμάτια. Τηγανίζετε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Βγάζετε απ’ την κατσαρόλα την πιπερόριζα και ρίχνετε το καβούρι κομματιασμένο, το τσέρι και το αλάτι. Τηγανίζετε για 2 λεπτά ανακατεύοντας και προσθέτετε τους κύβους κότας διαλυμένους στο νερό. Αφήνετε να βράσουν 2-3 λεπτά, χτυπάτε σ’ ένα μπωλ τ’ ασπράδια με το κορνφλάουρ και τα ρίχνετε στη σούπα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε 3 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρά η σούπα.
- Σερβίρετε τη σούπα αμέσως και τη γαρνίρετε με το μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο.