Καβουρόσουπα με τζίντζερ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Καβουρόσουπα με τζίντζερ

Μερίδες 6

Υλικά

  • 300 γραμμάρια καβούρι κονσέρβας
  • 15γραμμάρια φρέσκια πιπερόριζα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 4 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπαςούπας τσέρι ξηρό
  • 2 κύβους κότας
  • 7 ποτήρια νερό
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 2 κ. γλυκού κορνφλάουρ
  • 4 κλωνιά μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι. Ρίχνετε ολόκληρη την πιπερόριζα, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και την πιπεριά σε πολύ μικρά τετράγωνα κομμάτια. Τηγανίζετε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Βγάζετε απ’ την κατσαρόλα την πιπερόριζα και ρίχνετε το καβούρι κομματιασμένο, το τσέρι και το αλάτι. Τηγανίζετε για 2 λεπτά ανακατεύοντας και προσθέτετε τους κύβους κότας διαλυμένους στο νερό. Αφήνετε να βράσουν 2-3 λεπτά, χτυπάτε σ’ ένα μπωλ τ’ ασπράδια με το κορνφλάουρ και τα ρίχνετε στη σούπα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε 3 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρά η σούπα.
  2. Σερβίρετε τη σούπα αμέσως και τη γαρνίρετε με το μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply