Καζουλέ Γαλλία
ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 4 μπούτια κοτόπουλου ολόκληρα
- 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 4 φιλέτα μοσχαρίσια γύρω στα
- 100 γραμμάρια το καθένα
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 250 γραμμάρια μπέικον
- 1 αυγό χτυπημένο
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 2 καρότα χοντροκομμένα
- 400 γραμμάρια φασόλια ξερά (βρασμένα ή κονσέρβας)
- 400 γραμμάρια ντοματάκια κονσέρβας
- 180 γραμμάρια σαλάμι κομμένο σε φέτες
- 3 κουταλιές σούπας ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 300 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλου
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Κόβετε τα φιλέτα σε κομμάτια και τα ρίχνετε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε τα φιλέτα από την κατσαρόλα, αφαιρώντας το μισό περίπου από το λίπος που έβγαλαν. Προσθέτετε τα μπούτια του κοτόπουλου και τα ροδίζετε επίσης. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το μπέικον, το σκόρδο και τα καρότο και σοτάρετε 5′, μέχρι να μαλακώσουν Ξαναρίχνετε τα μπουτάκια κοτόπουλου και το φιλέτα, προσθέτετε και τα ντοματάκια, το ζωμό κοτόπουλου και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Σιγοβράζετε 40′. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό και προσθέτετε το σαλάμι και τα φασόλια (αφού προηγουμένως τα στραγγίσετε). Συνεχίζετε το βράσιμο 20′. Σερβίρετε φροντίζονται σε κάθε μερίδα να συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά και συνοδεύετε με φρέσκο τυρί και τραγανό ψωμί.