Κεμπάπ με φρέσκα μυρωδικά
για 4 μερίδες
Υλικά
- 750 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
- 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
- 4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικός, δυόσμος)
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνια νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Τρίβετε το ψωμί στο πολυμίξερ μέχρι να γίνει ψίχουλα. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τον κιμά με το ψωμί, το μαϊντανό, τα φρέσκα μυρωδικά, το ελαιόλαδο και το νερό. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα και το ζυμώνετε. Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα στο ψυγείο για να δέσουν οι γεύσεις. Πλάθετε στη συνέχεια τα κεμπάπ και τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά. Συνοδεύετε με ψιλοκομμένα φρέσκα σαλατικά ή βραστά λαχανικά.