Κεμπάπια με πληγούρι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΚΕΜΠΑΠΙΑ ΜΕ ΠΛΗΓΟΥΡΙ

Υλικά

  • 1 κιλό πλιγούρι ψιλό
  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • βούτυρο
  • αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε τον κιμά όπως ακριβώς για τα μακαρόνια, χωρίς όμως να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα και φροντίζοντας να είναι στεγνός, δίχως υγρά. Ανακατεύουμε με τον κιμά, τα κρεμμύδια ξυσμένα στον τρίφτη, αρκετό βούτυρο ή φυτίνη, καθώς και μπόλικο αλατοπίπερο να γίνει πικάντικος και τον βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει. Καθαρίζουμε το ψιλό πλιγούρι, το ξεπλένουμε, το μουσκεύουμε με 1 φλιτζάνια νερό για 15′ και το ζυμώνουμε ρίχνοντας 2-3 χούφτες αλεύρι και λίγο αλάτι. Παίρνουμε από την ζύμη στρογγυλές μπάλες και με επιδέξιες κινήσεις, ανοίγουμε με το δάκτυλο μας μια γούβα στην μπάλα. Βρέχοντας συνέχεια τα δάχτυλα μας στο νερό, προσπαθούμε να πλάσουμε με την μπάλα της ζύμης μια κούπα με βάση φαρδιά, στόμιο στενό και τα τοιχώματα όσο πιο λεπτά γίνεται. Γεμίζουμε την κούπα με μια κουταλιές σούπας κιμά και δουλεύοντας προσεκτικά και βρέχοντας συνεχώς με νερό τα δάκτυλα μας, κλείνουμε το στόμιο της. Αφού τελειώσουμε τις μπάλες, τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό αλατισμένο που βράζει, τις αφήνουμε να βράσουν, 10′ περίπου και τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Σερβίρονται ζεστές σε πιατέλα, γαρνιρισμένες με φέτες λεμονιού τριγύρω και τρώγονται ζεστές.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης