Κεφτεδάκια γεμιστά με ελιά: εύκολη και νόστιμη επιλογή

Αυτή η συνταγή για κεφτεδάκια γεμιστά με ελιά είναι μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη επιλογή για ένα γευστικό πιάτο. Τα κεφτεδάκια αυτά είναι γεμάτα αρωματική ελιά και μπορούν να απολαυστούν σε οποιαδήποτε εποχή. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας παρακάτω για να τα προετοιμάσετε.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κεφτεδάκια γεμιστά με ελιά

Αλλη μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για γευστικά κεφτεδάκια με γέμιση ελιάς. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και χαρίστε νόστιμα πιάτα σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

  • Total Time: 25 mins
  • Yield: 10

Υλικά

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 300 γραμμάρια κιμά χοιρινό
  • 3 φέτες ψωμί, χωρίς κόρα
  • 2 κουταλιές σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
  • 1 αυγό
  • 30 ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι
  • 1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα δύο είδη κιμά σε μια λεκάνη. Μουσκεύετε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό, ώσπου να μαλακώσει. Το στύβετε καλά και το ρίχνετε στη λεκάνη. Προσθέτετε το δυόσμο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνετε καλά. Παίρνετε λίγο μείγμα και το πλάθετε στο χέρια σος. Βάζετε μια ελιά και το κλείνετε καλά σε κεφτεδάκια. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά, πασπαλίζετε τα κεφτεδάκια με αλεύρι και το βάζετε σε μια πιατέλα. Ρίχνετε λάδι σε ένα τηγάνι και, μόλις κάψει, τηγανίζετε τα κεφτεδάκια, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και το βάζετε σε πιατέλα. Τα σερβίρετε ζεστά.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης