Τα κοκκινιστά κεφτεδάκια στο φούρνο είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που είναι ιδανικό για ένα οικογενειακό γεύμα. Είναι εύκολα στην παρασκευή και μπορείτε να τα προσαρμόσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
PrintΚοκκινιστά κεφτεδάκια στο φούρνο
Τα κοκκινιστά κεφτεδάκια στο φούρνο, ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο.
- Total Time: 35 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο και αρνίσιο
- 2 φρυγανιές ή 3 φέτες ψίχα ψωμιού
- 1/2 φλιτζάνια νερό
- 1/2 φλιτζάνια κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- αλάτι
- πιπέρι, κύμινο
- 1/2 φλιτζάνια λάδι ή βούτυρο !Για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
- 1 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιές σούπας τοματοπολτό
- 1 1/2 φλιτζάνια χυμό τομάτας συμπυκνωμένο
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- ρύζι πιλάφι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Μουσκεύετε τις φρυγανιές ή το ψωμί με το νερό και το κρασί.
- Αναμειγνύετε το κιμά, τις φρυγανιές, το αυγό, το σκόρδο, 1 κουταλιές γλυκού αλάτι, λίγο πιπέρι και το κύμινο.
- Ζυμώνετε καλά το μείγμα και πλάθετε κεφτεδάκια. Τα τηγανίζετε τμηματικά, σε 1/2 φλιτζάνια λάδι ή βούτυρο. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και κι τα τοποθετείτε σε ένα ταψάκι.
Για τη σάλτσα ντομάτας: Ρίχνετε στο λάδι του τηγανιού 1 κουταλιές σούπας βούτυρο, τον ντοματοπολτό και τον ντοματοχυμό, Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Βράζετε τη σάλτσα 1/2 ώρα και τη ρίχνετε στα κεφτεδάκια.
- Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο 20′ περίπου.
- Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 20 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική