Κεφτεδάκια κότας με μπέικον
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 6 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
- 2 φέτες ψωμί για τοστ μουσκεμένες σε γάλα ή λευκό κρασί και καλά στυμμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 12 φετάκια μπέικον
- 60 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λίγο αλεύρι
- καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
- φύλλα σαλάτας για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Πολτοποιείτε τα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ τα ρίχνετε σε μπολ μαζί με το ψωμί κρεμμύδι, το μαϊντανό και το αυγό χτυπημένο με αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά, ζυμώνετε και πλάθετε 12 κεφτεδάκια. Τα τηγανίζετε σε καυτό καλαμποκέλαιο αφού τα αλευρώσετε πολύ ελαφρά, τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί τυλίγετε κάθε κεφτεδάκι με μια φέτα μπέικον. Τοποθετείτε τα τυλιγμένα με μπέικον κεφτεδάκια σε αντικολλητικό ταψάκι, τα πασπαλίζετε με λίγη μοτσαρέλα και ψήνετε στο γκριλ 6′-7′. Σερβίρετε αμέσως επάνω σε φύλλα σαλάτας.