Κεφτεδάκια κοτόπουλο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κεφτεδάκια κοτόπουλο

Υλικά

  • 800 γραμμάρια κιμά κοτόπουλου
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο Ψιλοκομμένη
  • 200 γραμμάρια μπέικον
  • 4 φρυγανιές
  • 1 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
  • θυμάρι
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνια αλεύρι
  • για όλες τις χρήσεις
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τον κιμά σε μια λεκάνη. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρετε λίγο. Αφού κρυώσουν, τα προσθέτετε στον κιμά. Βάζετε σε ένα μπολ το κρασί, τις φρυγανιές, αφήνετε να μαλακώσουν και τις στύβετε με τα χέρια σας. Τις ρίχνετε στον κιμά, προσθέτετε το αυγό, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνετε καλά. Παίρνετε λίγο λίγο μείγμα, το πλάθετε σε μπαλάκια, τα αλευρώνετε και τα βάζετε σε μια πιατέλα. Ρίχνετε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και, μόλις κάψει, τηγανίζετε τα κεφτεδάκια, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και τα σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply