Κεφτεδάκια με κεφαλογραβιέρα
Υλικά
- 800 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 3 φέτες ψωμί, χωρίς κόρα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 /2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα χοντροκομμένη
- 1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε τον κιμά σε μια λεκάνη. Μουσκεύετε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό, το στύβετε καλά με τα χέρια σας και το ρίχνετε στη λεκάνη. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το δυόσμο, το βασιλικό, το ένα φλιτζάνια τυρί, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνετε. Παίρνετε λίγο λίγο μείγμα και το πλάθετε σε μικρά μπαλάκια. Τα αλευρώνετε και τα βάζετε σε πιατέλα. Ρίχνετε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και, μόλις κάψει, τηγανίζετε τα κεφτεδάκια, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και τα βάζετε σε πιατέλα. Τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα και τα σερβίρετε.